Over Global Progress

Global Progress is in 2011 opgericht door Eefje Peters. Eefje geeft hieronder aan wat haar drijft, wat haar link met voetbal is en wat haar ervaringen zijn in de begeleiding van mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Als u meer wil weten, schroom dan niet om contact op te nemen.

Passie

“Passie. Ik heb twee grote passies. Voetbal staat voor mij op nummer één. Zelf voetballen, wedstrijden bezoeken, mijn team trainen en coachen, de bal zelf, voetbalclubs, voetbalschoenen… Kortom: alles wat met voetbal te maken heeft. Van voetbal gaat mijn hart sneller kloppen. Mijn eigen hoogtepunten zijn zaalvoetballen in de hoofdklasse en de kampioenschappen die ik heb gewonnen.

Waar ik verder altijd nieuwsgierig naar ben: andere mensen, andere culturen, andere levensovertuigingen, andere levens… Waar komen die samen en waar verschillen ze? En bovenal: hoe gaan we daarmee om? Wat beweegt hen? Hoe zorgen we er samen voor dat we ieders talent erkennen en benutten? En dat mensen bereiken wat ze willen bereiken? Wat is het verschil dat het verschil maakt tussen goed en excellentie?

Ik ben ervan overtuigd dat  het beter werkt als we insluitend werken in plaats van uitsluitend en met meer openheid en respect voor elkaars kijk op de wereld. Op deze manier bundelen we de verschillende krachten en talenten die mensen bezitten en dat levert betere resultaten op.

Het oprichten van Global Progress combineert mijn passie met mijn levensmissie: het samenbrengen van mensen en culturen.”

Ervaring

“In 2007 heb ik bij Feyenoord mijn afstudeeronderzoek gedaan naar de (interculturele) communicatie en de opvang van buitenlandse spelers. Ik kreeg daarvoor een uitgebreide kijk achter de schermen van de club en bij de jeugdopleiding. Enkele uitkomsten en aanbevelingen van het onderzoek zijn bij Feyenoord opgenomen in de draaiboeken en lange termijnvisie voor begeleiding van buitenlandse spelers.

Na mijn studie ben ik gaan werken als communicatieadviseur bij een gerenommeerd communicatiebureau en heb ik ervaring opgedaan in onder andere grote financiële instellingen, transportbedrijven en energiemaatschappijen. Daarnaast heb ik de drive om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en het beste uit zichzelf te halen. Dit doe ik onder andere door NLP-opleidingen (Neuro Linguistisch Programmeren – zowel Practitioners als Master Practitioners) te begeleiden en mensen persoonlijk te coachen. NLP biedt mensen meer keuze in motivatie, gedrag en communicatie. Ik vind het belangrijk om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren om van daaruit unieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Mijn kracht is mijn openheid en de ruimte die ik anderen geef om hun eigen leerproces door te maken op een manier die bij hen past. Daarbij ben ik niet bang om de confrontatie aan te gaan en feedback te geven om het gewenste resultaat te boeken. Met veel aandacht zet ik anderen aan het denken.

Inmiddels heb ik een groot aantal clubs in de Eredivisie gesproken over hun begeleiding met buitenlandse spelers en mentale begeleiding. Er is veel interesse in het onderwerp, omdat niemand zich er echt in verdiept heeft. Professionele en gespecialiseerde deskundigheid wordt dan ook warm onthaald.”