Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

 

Sommige mensen zien voornamelijk de dingen aan zichzelf waar ze niet goed in zijn of wat ze fout doen. Een vriendin van mij weet bij voorbaat al om welke redenen een jongen of potentiële werkgever haar gaat afwijzen. Een kennis die voor zichzelf werkt, ziet overal belemmeringen. Wat zou het je opleveren als je dat omdraait ?

Voor de mensen die vooral aan de minder goede kanten van zichzelf denken, heb ik hier een simpele oefening die leidt tot een nieuwe kijk op jezelf. We gaan minimaal een week focussen op de zaken die wel goed gaan, je kwaliteiten en positieve eigenschappen. Zelfvertrouwen en focus op wat je wel kan, motiveert en inspireert je weer tot nieuwe acties en successen. Zet je eigen talenten in om je doelen te halen.

Van alle mensen met wie ik deze oefening heb gedaan, is de eigenwaarde en zelfvertrouwen weer gestegen. En wat blijkt; zowel zakelijk als privé zijn ze een stuk gelukkiger en succesvoller geworden. Het is heel simpel en effectief om jezelf te (her)ontdekken. Doe je mee?

Pak een wit vel papier en: 

  • maak een lijst van 10 dingen waar je goed in bent of die je goed kan;
  • maak een lijst van 20 dingen die je bereikt hebt en welke successen je behaald hebt. (bijv. je veterstrik- of zwemdiploma!);
  • maak een lijst van 10 dingen die jou bijzonder of speciaal maken;
  • schrijf op wat je mooi vindt aan je lichaam (mag alles zijn, zelfs een schattig moedervlekje of je oren);
  • geef jezelf iedere dag een compliment over wat je goed gedaan hebt die dag.

Lees dit iedere morgen een gehele week lang. Leg het bijvoorbeeld op je nachtkastje en lees het voordat je opstaat. Dan sta je gegarandeerd met het goede been uit bed! En je mag deze oefening uiteraard zo vaak herhalen als je wilt :-)!


 

 

 

 

 

 


No comments yet.

Leave a Reply