Nederland is een divers land met een diverse samenleving. In ons land wonen mensen van verschillende nationaliteiten met verschillende geloofsovertuigingen, verschillende politieke voorkeuren, verschillende achtergronden, verschillende seksuele voorkeuren, verschillende opleidingen. Verschil mag er zijn. Uitdagingen als polarisering, vergrijzing en de grotere vraag naar burgerinitiatief dienen creatief tegemoet getreden te worden. Elke inwoner moet een bijdrage leveren aan een Nederland waarin iedereen op waarde wordt geschat en alle potentieel in mensen wordt benut.

Op 10 oktober 2012 heeft Global Progress het initiatief van het Nationaal Integratiediner gesteund. Dit initiatief viert de verschillen tussen mensen in ons multicultureel land. Global Progress geloof dat juist de verschillen tussen mensen zorgen voor nieuwe ideeën en het leven interessant maken. Tijdens het Nationaal Integratiediner ontmoeten tienduizenden tafelgenoten elkaar in heel Nederland. In de Bilt hebben buurtgenoten met verschillende achtergronden elkaar beter leren kennen, lekker gegeten en elkaar geïnspireerd. Een betere verbinding met de buurtgenoten brengt meer energie in onze gemeente en op langere termijn waardecreatie voor de maatschappij.

Het hogere doel dat we hiermee willen bereiken, is een open samenleving met nieuwe verbindingen als sleutel tot duurzaam succes. Insluiting in plaats van uitsluiting. Denken in kansen in plaats van in bedreigingen. Denken in vaardigheden in plaats van in beperkingen. Denken in ‘wij’ in plaats van in ‘ik’. Denken in samen en niet in alleen.

Dat eten verbindt, heeft dit initiatief aangetoond. Het heeft mensen bij elkaar gebracht die elkaar normaal niet zien; de dominee van de Dorpskerk De Bilt, leden en vrijwilligers van de woonwerkgemeenschap Emmaus, een aantal zelfstandige ondernemers uit de buurt enz. Het was een waardevolle avond die heeft gezorgd voor begrip voor elkaar. Iedereen was enthousiast en vond het samenzijn waardevol. Voordat we volgend jaar weer meedoen aan het Nationaal Integratiediner, hebben we zeer waarschijnlijk meer diners en activiteiten samen gedeeld!

 


3 Comments

 1. which is carried out by the printing

 2. Undeniably imagine that that you said. Your favorite reason seemed to be at the
  internet the easiest factor to take into accout of.
  I say to you, I certainly get annoyed whilst people consider concerns
  that they plainly do not realize about. You managed to hit the nail upon the highest and also outlined out
  the whole thing with no need side effect , other
  people could take a signal. Will likely be again to get more.
  Thank you

 3. I must say you have very interesting content here. Your page should go viral.
  You need initial traffic only. How to get it?

  Search for: Etorofer’s strategies


Leave a Reply